duminică, 14 iulie 2013

LA MULŢI ANI TRANSMISIONIŞTILOR MILITARI !

    ACTUL DE NAŞTERE A ARMEI TRANSMISIUNI îl reprezintă  Inaltul Decret nr. 1303/14 iulie 1873 prin care s-a înfiinţat prima subunitate de transmisiuni din armată – secţia de telegrafie din cadrul companiei de  minări a Batalionului de Geniu (1 şef de secţie, 15 manipulatori, şefi de ateliere şi 30 de lucrători telegrafişti).
    De aceea 14 iulie 1873 marchează ziua de naştere a trupelor de transmisiuni şi se  sărbătoreşte în fiecare an ca „Ziua transmisioniştilor militari”.
    Cu prilejul acestei aniversări, când se împlinesc 140 de ani de la înfiinţare,  au avut loc şi sunt în curs de desfăşurare o serie de ceremonii şi activităţi comemorative , cum sunt :
 - 12 iulie: ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat la ceremonia desfăşurată cu prilejul Zilei transmisioniştilor militari şi a sărbătoririi a 140 de ani de la înfiinţarea armei comunicaţii şi informatică.
 - 12 iulie: fost inaugurat noul sediu al Muzeului Comunicaţiilor şi Informaticii, cel mai mare de acest gen din Europa, fiind deschis vizitatorilor în zilele de sâmbătă, 13 iulie, şi duminică, 14 iulie, între orele 10.00-14.00;
 - 13 iulie, şi duminică, 14 iulie: manifestările vor continua sub genericul Zilele Muzeului Comunicaţiilor şi Informaticii când se vor putea vizita muzeul şi expoziţia de tehnică aflată în dotarea Comandamentului Comunicaţiilor şi Informatică şi a Modulului de Comunicaţii şi Informatică Dislocabil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.