miercuri, 18 martie 2015

COMUNICAT Nr. 3 din 15 03.2015




            În ziua de 06.03.2015 a avut loc o întâlnire între reprezentanții ANCMRR - conducerea centrală, aparatul de lucru al acesteia , reprezentanți ai filialelor bucureștene, județului Ilfov și ai asociațiilor afiliate și cu protocol de colaborare  -  cu domnul Gabriel Oprea , prim-viceprim-ministru al Guvernului României, copreședinte al Alianței Centru-Stânga și domnul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, secretarul acesteia.
            Activitatea a fost onorată și de prezența domnului Valeriu Nicuț și a doamnei Otilia Sava, secretari de stat în M.Ap.N.
            Întâlnirea a fost organizată și s-a desfășurat în baza Protocolului de Colaborare dintre Alianța de Centru-Stânga și A.N.C.M.R.R.
            Activitatea a fost deschisă de președintele A.N.C.M.R.R., domnul Gl.(r) prof.univ. dr. Mihai Iliescu, care a subliniat principalele probleme ce fac obiectul întâlnirii printre  care: Legea pensiilor militare de stat, asistența medicală și gratuitatea medicamentelor, calitatea de „utilitate publică” a ANCMRR și necesitate sprijinirii acestei structuri asociative, îmbătrânirea activă și solidaritatea dintre generații, Legea structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere, situația internă și internațională a României-prezent și perspectivă, riscuri la adresa securității naționale a României, propunerile ANCMRR pentru modificarea Constituției Rpmâniei și încă multe altele.
            La problematica de mai sus și nu numai, s-au referit apoi: domnul Gabriel Oprea, domnul Valeriu Nicuț și doamna Otilia Sava, precum și domnul Neculai Onțanu care a mijlocit această întâlnire.
            Din cuvântul acestora s-a desprins faptul că problemele aflate pe agenda de lucru a ANCMRR sunt și în atenția organelor centrale ale Statului și că există voința politică ca ele să-și găsească rezolvarea.
            Totodată, la această întâlnire s-a subliniat că prevederile Protocolului de Colaborare dintre  Alianța de Centru Stânga și ANCMRR rămân valabile și în continuare.
            Cu ocazia acestei activități, domnul general (r) prof.univ.dr. Mihai Iliescu a înmânat, în numele conducerii centrale a ANCMRR, Atestatul de Președinte de Onoare al A.N.C.M.R.R., domnului Gabriel Oprea, care a mai îndeplinit această funcție pe timpul când îndeplindea funcția de ministru al apărării naționale. Acesta din urmă a mulțumit conducerii A.N.C.M.R.R. pentru onoarea ce i s-a făcut, subliniind că întotdeauna această importantă structură asociativă  va găsi un sprijin în persoana sa.

        BIROUL PERMANENT  CENTRAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.