vineri, 12 februarie 2016

12 FEBRUARIE 2016

CRONICA ÎNTÂLNIRII COMISIEI S.M.G. CU CADRELE MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE DIN JUDEȚUL ARGEȘ
DIN 12 FEB 2016La această activitate au participat cadre militare în rezervă și în retragere membrii aparținând :
  1. Filialei județene „Posada”- Curtea de Argeș a A.N.C.M.R.R.;
  2. Subfilialei „Vlad Țepeș”- Pitești a A.N.C.M.R.R.;
  3. Subfilialei „Dragoslavele”- Câmpulung Mușcel a A.N.C.M.R.R.;
  4. Filialei Argeș a Asociației Naționale CULTUL EROILOR;
  5. Filalei 1 Pitești a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.);
  6. Organizației „Basarab I” a CMRR din Pitești.


            Din discuții au rezultat următoarele :


- S-a precizat faptul că membrii comisiei nu sunt activiști politici. Aici trebuia să vină dl. ministru Motoc și d-na Otilia Sava care răspund de calitatea vieții să ne spună care este nivelul calității vieții militarilor activi și ai celor în rezervă și retragere !


- La fel trebuia să fie prezent și generalul Maciu să ne comunice personal câte titluri executorii recunoscute de ICCJ nu sunt puse în aplicare la această dată ! La răspunsul reprezentantului CPS precum că toate sentințele definitive și irevocabile sunt puse în executare, în sală s-a produs rumoare și participanții au început să-i reproșeze acestuia că minte !


- vorbitorii reproșează faptul că au câștigat în instanță irevocabil dreptul la pensia de serviciu iar MApN prin reprezentanții săi au introdus hoțește un articol „40”în luna decembrie 2015, în ultima zi într-o OUG și definesc acest gest ca INCALIFICABIL doar ca să nu folosească calificativul TRĂDĂTOR pentru cel/cei care au făcut acest gest.


- Sentințele civile DEFINITIVE și IREVOCABILE obținute în instanțele judecătorești demonstrează sistemului că recalcularea lui Băsescu, Boc și Oprea este ZERO ABSOLUT. De aceea reprezentanții MApN se luptă cu cadrele militare în rezervă și în retragere aceștia dovedindu-se a fi principalii adversari ai celor din urmă în instanțele de judecată.


- unde s-a mai văzut întro țară membră NATO ca Ministerul Apărării să se lupte cu proprii rezerviști prin instanțele de judecată pentru drepturile de pensie ale acestora.


- În memoria celor 30.000 de decedați din Armata României - victime ale regimului Băsescu-Boc, VĂ ROG SĂ PĂSTRAȚI UN MOMENT DE RECULEGERE ! La această solicitare toți participanții INCLUSIV REPREZENTANȚII MApN S-AU RIDICAT ÎN PICIOARE PENTRU A PĂSTRA UN MOMENT DE RECULEGERE.


- Se menționează că OUG-57/2016 va fi votată în Parlament deoarece este corect să fie votată deoarece se referă la măsuri bugetare pentru salariați în anul 2016. Pe militarii în rezervă îi interesează art. 40 pct. 4, 5 și 6 pe care le solicită a fi modificate potrivit legii!


- Nu convine niciunui militar că societatea civilă face un front comun împotriva GENERALILOR PENALI ! Unde sunt generalii care să ne reprezinte ?


- referitor la procentul bazei de calcul a pensiilor militare de serviciu se afirmă că este nevoie de mai mult de 80% din baza de calcul deoarece acum vin bolile, acum vin probleme deosebite pentru cei care au servit Armata României ! Nu trebuie să se pună la îndoială pensia militară în comparație cu solda pentru același grad și pentru aceeași funcție a unui militar activ.


- Legea pensiilor militare a fost pregătită timp de trei ani și jumătate de specialiștii MApN care vin acum să o modifice înainte de a fi pusă în aplicare, modificând baza de calcul și încercând să ne convingă că 65% este egal cu 80% , dacă nu chiar mai avantajos pentru pensionarii militari! Acest lucru nu este acceptat de pensionarii militari și se solicită ca acest aspect să fie comunicat la București!


- Referindu-se la modificarea prin OUG a Legii pensiilor militare de stat, vorbitorii au menționat că „de partea beneficiarilor acestei legi” sunt : premierul Cioloș, ministrul justiției-d-na Raluca Prună și ministrul agriculturii dl. Achim Irimescu care au afirmat foarte clar : „O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ NU POATE MODIFICA O LEGE ORGANICĂ”. Dacă acești oameni afirmă acest lucru, mai poate cineva din MApN să susțină modificarea prin OUG a Legii nr.223/2015 ?


- Se transmite d-lui gl. Ciucă-Șeful Statului Major General, rugămintea să nu mai implice SMG în acțiunile politice. Șeful SMG trebuia să ceară ministrului apărării naționale să meargă să verifice personal starea și nivelul nemulțumirilor și să ceară Șefului CSAȚ să facă toate diligențele pentru retragerea art. 40 din OUG 57/2016. care este nociv pentru toată Armata Română , atât pentru activi cât și pentru rezervă !


- Pe viitor , ținta protestelor militarilor în rezervă și în retragere nu va mai fi Piața Victoriei și Parlamentul României ci Ministerul Apărării Naționale, ambasada S.U.A și Comandamentul NATO!


- Se comunică reprezentantului Casei de Pensii Sectoriale a MApN că pentru nepunerea în aplicare a titlurilor executorii se vor adresa DNA.


- Se cere demisia:


         - ministrului apărării naționale, dl. Mihnea-Mihai Motoc ;


         - Secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, d-na Otilia Sava în locul căreia să fie desemnat un secretar de stat care să cunoască realitatea în ceea ce privește calitatea vieții militarilor;


       - Locţiitorului şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică generalul de brigadă dr. FLORIN MACIU a cărui principală preocupare este lupta împotriva rezerviștilor Armatei României .


- Directorului Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale col.dr. LUCA CONSTANTIN care se identifică drept INAMIC AL PENSIONARILOR MILITARI.


- În urma încheierii contractului cu Armata fiecare militar a depus un jurământ militar prin care s-a angajat să fie gata 24/24 de ore, indiferent de situație-că e pace sau război, să-și dea chiar viața ! Pentru asta MApN trebuie să lupte pentru militarii săi , NU SĂ LASE POLITICIENII SĂ-ȘI BATĂ JOC DE EI !


- În viața politică, toți penalii sunt lideri de partide și vor acum puterea din nou. În acest context, militarii trebuie să-și păstreze verticalitatea, seriozitatea și răspunderea în fața Armatei Române și în fața întregii țări ! Dacă nu putem, se va alege praful și de una și de cealaltă !


Comisia a răspuns și a precizat următoarele :


- Reprezentantul SMG a afirmat că se lucrează la o procedură prin care să poată fi alese în cunoștiință de cauză cele 6 luni, procedură ce se va transmite la CMJ.- există propuneri, amendamente pentru revenirea la procentele din Legii nr.223/2015 (adică 80%, respectiv max. 100%);- procentele pentru indemnizația de comandă, respectiv salariu de merit vor fi cele corespunzătoare momentului trecerii în rezervă, corespunzătoare celor șase luni. Au recunoscut că nu este tocmai corect dar așa prevede legea?!!


- cuantumul rezultat din recalculare (pe Legea nr.223/2015 cu sau fără modificările din OUG57) se va indexa cu 5%. Cuantumul astfel rezultat se va compara cu cel aflat în plată. Se va menține în plată cuantumul avantajos.


       Membrii comisiei au răspuns punctual problemelor individuale solicitate de participanți referitoare la diverse situații generate de emiterea unor decizii de recalculare/revizuire care le-au modificat drepturile de pensie precum și pentru clarificări privind acordarea vechimii corespunzătoare locurilor de muncă în care au fost încadrați.


BIROUL SUBFILIALEI„VLAD ȚEPEȘ” - PITEȘTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.