duminică, 30 noiembrie 2014

MESAJUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE



 MESAJUL
MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE
transmis în cadrul Reuniunii dedicate aniversării Zilei Naţionale a României
– 1 Decembrie 2014, organizată de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare
în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”


             Domnilor generali, distinşi reprezentanţi ai autorităţilor statului, stimaţi organizatori  şi invitaţi,

             Se apropie Sărbătorile de Iarnă şi, odată cu ele, cea mai mare sărbătoare a neamului românesc -  Ziua Naţională a României, la o distanţă de 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, eveniment care venea după mai bine de 300 de ani de la actul întregitor al lui Mihai Viteazul.
             Aşa cum a făcut-o în mod constant  de-a lungul istoriei, Armata Română şi-a confirmat şi la 1918 vocaţia de pilon de stabilitate şi încredere pentru poporul român. Atunci,  în cea mai sublimă pagină a istoriei româneşti, s-au întâlnit în chip fericit politicieni inspiraţi şi oneşti, diplomaţi de excepţie, dar şi ostaşi patrioţi şi devotaţi, de toate rangurile. Împreună, au reuşit să valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată la finele Primului Război Mondial.
             Armata României şi-a făcut datoria faţă de ţară, în mod constant, indiferent dacă a fost pace sau război. Nu mai avem supravieţuitori din Primul Război Mondial. Îi avem în schimb, în sală, pe câţiva dintre bravii eroi ale celei de-a doua conflagraţii mondiale, în frunte cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război -  domnul general Marin Badea Dragnea, în faţa căruia mă înclin cu respect.
             Fiecare generaţie de militari şi-a făcut datoria faţă de ţară necondiţionat, pe front, în aplicaţii, în economia naţională, la calamităţi naturale, iar mai nou, în teatrele de operaţii internaţionale. Armata a fost totdeauna  o instituţie credibilă şi apreciată, iar acest lucru a fost posibil pentru că militarii  şi-au înţeles menirea, cu toate constrângerile şi riscurile meseriei armelor.
             Mulţumesc Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere pentru această iniţiativă care, iată, aduce laolaltă militari activi, cadre militare pensionate, veterani, oameni de ştiinţă, exponenţi ai autorităţilor statului centrale şi locale, astfel încât apropiata Zi de 1 Decembrie să ne găsească pe toţi cu conştiinţa naţională pregătită istoriceşte şi emoţional.
             Vă doresc tuturor ca Ziua Naţională a României şi apropiatele Sărbători de Iarnă să vă găsească sănătoşi, pozitivi şi încrezători în România pe care aţi slujit-o fiecare dintre dumneavoastră.

LA MULŢI ANI!

MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Mircea DUŞA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.